RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Kreativno leto u biblioteci

Aleksandra Orlić | 13. avgust 2019. | 12:02 | Društvo

Kreativno leto u biblioteci

Dečje odeljenje Gradske biblioteke i ovo leto je za najmlađe sugrađane organizovalo literarno-kreativne radionice.  Ljubitelji pisane reči, tokom dvosatnog druženja razvijaju čitalačke navike, uče tehnike razumevanja teksta i pospešuju maštu.

Kreativna atmosfera, koju u okviru letnjih radionica stvaraju deca, širi se po Dečjem odeljenju biblioteke. Nakon što iščitaju jednu priču, bajku ili basnu, polaznici, odaberu motiv ili lik koji potom zajedno ručno izrađuju. Danas je na redu bila priča o vili, koje su mališani veštim rukama uz pomoć vunice, loptica i dugmadi - oživeli.

Jednonedeljne radionice namenjene su uzrastu od pet do deset godina, a odvijaju se uporedo na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Letnji program vode bibliotekarke Dečjeg odeljenja, koje su dobro poznate učesnicima, budući da je većina njih već godinama upisano na spisak redovnih čitalaca.

Ovakav vid boravka u biblioteci, deci pruža mogućnost da se upoznaju sa svetom knjiga na jedan drugi način, kao i da pregledaju neke od naslova koje nikada nisu bili u prilici, poput 3D slikovnica, zvučnih knjiga i drugih popularnih dela.

Ostale vesti iz ove kategorije