RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Napuštena kuća u Mačvanskoj problem za prve komšije

Marijana Tolimir | 13. avgust 2019. | 13:08 | Društvo

Napuštena kuća u Mačvanskoj problem za prve komšije

Zapuštena i neodržavana kuća u u Mačvanskoj ulici u Malom Bajmoku stvara brojne neprilike za prve komšije. Poručuju da su zabrinuti za svoje zdravlje, jer je objekat i dvorište u sve lošijem stanju, a niko od nadležnih, kako kažu, ne pronalazi rešenje.

Muke Mare Darmanović traju već godinu i po – počele su kada je prva komšinica preminula i u kuću do njene su se uselili podstanari, koji su kako priča, pravili brojne probleme. Kada su se pre nekoliko meseci iselili, ostavili su gomile smeća u dvorištu. Kuća, koja je od tada napuštena, potpuno je obrasla u korov i ozbiljno narušava inače miran i veoma uređen kraj.

Zbog svih nedaća koje joj zadaje napuštena kuća od koje je deli samo jedan zid, Mara je kako tvrdi, obila sve pragove – od inpekcijskih službi do policije. Međutim, dodaje da niko vlasniku ne može da uđe u trag i sada je već zabrinuta, budući da je tažak astmatičar i srčani bolesnik.

U MZ „Mali Bajmok“ znaju za problem u Mačvanskoj ulici, ali su kako navode, u takvim situacijama nemoćni. Ono što mogu da učine, kako objašnjava Mirko Antelj, predsednik Saveta, jeste da izvrše pritisak na nadležne institucije kako bi se problem što pre rešio.

Inače, neodržavana i zapuštena kuća u Mačvanskoj ulici samo je jedna od preko dvadeset, koliko ih se nalazi u Malom Bajmoku, i svi građani koji stanuju u njihovoj blizini imaju gotovo identične probleme kao i Mara iz naše priče. Međutim, kako kaže naš sagovornik, oni najveći su upravo kada ne može da se uđe u trag vlasnicima tih nekretnina.

Ostale vesti iz ove kategorije