RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Bolji uslovi u „Kolevci“-stigao i nov nameštaj

Marijana Tolimir | 14. avgust 2019. | 12:21 | Društvo

Bolji uslovi u „Kolevci“-stigao i nov nameštaj

Zahvaljući sredstvima koje je Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ dobio na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, kao i Ministarstva pravde, zameniće se stari nameštaj, ali uvesti nov informacioni sistem, te završiti konkursna dokumentacija za predstojeću rekonstrukciju objekta.

Do početka leta u „Kolevci“ su renovirani svi sanitarni čvorovi, a proširen je i kapacitet sa četiri nova boravka i isto toliko kupatila. Sada je došao redi na opremanje . Ova ustanova je dobila oko četiri miliona dinara – gotovo dva od nadležnog pokrajinskog sekretarijata, i više od dva po osnovu oportuniteta, od čega je većinu iskoristila upravo za nov nameštaj.

Deo novca dobijenog od Pokrajine, ova ustanova utrošila je i na nov softver za umrežavanje sa ostalim ustanovama socijalne zaštite, kao i za kompletiranje konkursne dokumetacije za potpunu rekontrukciju Doma, koju će finansiirati Kancelarija za kapitalna ulaganja. Direktor „Kolevke“ očekuje da će nakon dve godine pripreme, ovaj značajan projekat početi na jesen, čime će se zaokružiti priča o boljem smeštaju i boljim uslovima za rad sa korisnicima.

Inače, samo u ovoj godini, mimo standardnog finansiranje, „Kolevka“ je dobila više od 20 miliona dinara i to od Grada, Pokrajine i Ministarstva pravde.

Ostale vesti iz ove kategorije