RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Obuke za poslastičare, frizere i viljuškariste

Marijana Tolimir | 20. avgust 2019. | 10:03 | Privreda

Obuke za poslastičare, frizere i viljuškariste

Subotička filija NSZ, kao i svake godine, organizuje obuke za tržište rada. Ove godine to će biti za viljuškaristu, frizera i poslastičara, a svi zainteresovani  treba da se jave njihovim savetnicima za zapošljavanje najkasnije do 30. avgusta, do kada traju prijave.

Da se prekvalifikuju za jedno od tri deficitarna zanimanja – viljuškaristu, frizera ili poslastičara priliku će ove godine imati   po pet lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Subotici. Obuka za tržište rada je potpuno besplatna , a podrazumeva sticanje kako teorijskih, tako i praktičnih znanja, navode u subotičkoj filijali.

Prijave traju do kraja meseca, dok će grupni razgovori sa kandidatima početi u septembru, a zatim i same obuke, polovinom tog meseca, preciziraju u NSZ.

Uslov za obuke za tržište rada su najmanje završena osnovna škola, dok će prioritet imati lica koja su dugoročno nezaposlena. Svi koji žele da se prekvalifikuju, a nisu na evidenciji, mogu da se prijave u subotičkoj filijali, koja se nalazi na novoj adresi u Jovana Mikića broj 12 od 8 do 15 časova, dok oni koji se već nalaze na evidenciji treba da se jave njihovim savetnicima.

Ostale vesti iz ove kategorije