RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Na panonskom putu umetnosti

Redakcija TV Subotica | 27. avgust 2019. | 09:32 | Kultura

Na panonskom putu umetnosti

U galerijskom prostoru Otvorenog univerziteta, juče je otvorena izložba „Pannon New Wave“, na kojoj su predstavljeni radovi pet mladih umetnica, koje se bave grafičkim dizajnom, ilustracijom, slikarstvom i fotografijom.

Prema rečima Miroslava Jovančića, kustosa izložbe, kod nekih od njih, poput Kornelije Nađ, koja je završila master studije na Univerzitetu u Pečuju, odsek za grafičko oblikovanje i dizajn, umetnički rukopis kojim se služe je već formiran. Kod ostalih devojaka, koje još uvek studiraju — Nikolete Varga, Dore Senteperi, Anite Jenei i Barbare Subotić — on je tek u nastajanju. Da se na izložbi nađu baš njihovi radovi, presudilo je to što u svom stavu prema umetnosti kao pozivu nose iskru koja će trajati duže, koja će preneti plamen koji gasne, i što će u budućnosti igrati veoma važnu ulogu na savremenoj umetničkoj sceni Vojvodine, Srbije, ali i regiona, istakao je Jovančić.

Izložba „Pannon New Wave“ organizovana je u okviru projekta „Raznobojna saradnja“, koji se finansira kroz Intereg IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Ostale vesti iz ove kategorije