RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Interetno i ove godine u svet poslao najlepšu razglednicu

Redakcija TV Subotica | 27. avgust 2019. | 12:03 | Kultura

Interetno i ove godine u svet poslao najlepšu razglednicu

Od događaja koji je trajao jedno popodne u dvorištu MKC „Nepker“, Interetno festival je za 18 godina izrastao u manifestaciju, koja okuplja folklorne ansamble iz celog sveta i tokom pet dana pretvara centar  grada u Etnopolis, mesto koje vrvi od muzike, pesme, igre i pozitivne atmosfere i šalje najlepšu razglednicu iz Subotice.

Punoletstvo Interetno festivala obeleženo je kako i dolikuje, raspevano i razigrano, zahvaljujući prvenstveno učesnicima, njih oko 950 koji su u naš grad stigli iz Malezije, Bolivije, Kolumbije, Rusije,  Mađarske, kao i iz svih krajeva Srbije, ali i publici, koje je ove godine bilo više nego prethodnih.

Petar Salatić, član AKUD „Sonja Marinković“ iz Novog Sada,  nastupa po internacionalnim festivalima širom sveta, od kojih se, kako kaže, Interetno nimalo ne razlikuje.

Učesnici Interetno festivala koji su u Suboticu doneli deo svoje bogate tradicije i kulturnog nasleđa, otišli su iz našeg grada puni pozitivnih utisaka i to je najlepša razglednica koju smo mogli da pošaljemo u svet.

U "Etnopolisu" su, osim u bogatstvu i šarenolikosti zvukova, pokreta i nošnji, posetioci imali prilike da uživaju i u ukusima tradicije, u  "Gastro selu" i  na "Trgu vina", a bio je priređen i  vašar starih zanata sa više od stotinu izlagača.

Ostale vesti iz ove kategorije