RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Potrebni anketari za Istraživanje zdravlja stanovništva

Sanda Mileusnić | 3. septembar 2019. | 12:51 | Društvo

Potrebni anketari za Istraživanje zdravlja stanovništva

Republički zavod za statistiku raspisao je javni poziv za anketare i zdravstvene radnike koji će na terenu sprovoditi nacionalno Istraživanje zdravlja stanovništva. Poziv je otvoren juče, a zainteresovani kandidati mogu da se prijave do nedelje, 8. septembra.

U periodu od 5. oktobra do 30. decembra, Republički zavod za statistiku će u saradnji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja sprovesti istraživanje na uzorku od 6000 domaćinstava, sa ciljem dobijanja opisa zdravstvenog stanja populacije, a dobijeni podaci poslužiće za planiranje zdravstene zaštite, odnosno za unapređenje javnog zdravlja u Srbiji. Na teritoriji područnog odeljenja Subotica, biće anketirano 310 domaćinstava, koja će unapred biti obaveštena o dolasku anketara.

Za područno odeljenje Subotica biće formirana četiri tima, koji će se sastojati od anketara i zdravstvenog radnika, a kandidati mogu da se prijave na sajtu Republičkog zavoda za statistiku. Za posao anketara mogu da se prijave sva nezaposlena lica i korisnici starosne penzije, a sa njima  će biti zaključen ugovor o privremenim i povremenim poslovima.

U toku je i Istraživanje višestrukih pokazatelja MICS, koje se u Srbiji sprovodi šesti put u saradnji sa UNICEF-om. U okviru ovog istraživanja prikupljaju se podaci o položaju žena i dece, porodica i marginalizovanih grupa,  koji nisu nisu dostupni u drugim administrativnim izvorima. Tim zadužen za ovo istraživanje sa radom je počeo juče, a na terenu će podatke prikupljati do 10.novembra.

Iz područnog odeljenja Republičkog zavoda za statistiku podsećaju da su svi podaci koji se prikupljaju u istraživanjima službena tajna, a objavljuju se isključivo u zbirnom obliku na nivou države ili regiona.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije