RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Turnir "Stevan Vilotić Ćele" od 6. do 10. septembra

Redakcija TV Subotica | 5. septembar 2019. | 10:28 | Sport

Turnir "Stevan Vilotić Ćele" od 6. do 10. septembra

Sutra počinje 26. Međunarodni memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele“. Do 10. septembra, na terenima u Subotici, Kuli, Senti i Bačkoj Topoli, nadmetaće se omladinske reprezentacije Srbije, Mađarske, Crne Gore i Izraela. Turnir organizuje Fudbalski savez Srbije u saradnji sa Sportskim savezom Subotice i lokalnom samoupravom.

Direktor turnira Dušan Gelić istakao je da mali broj saveza može da se podiči tradicijom dužom od četvrt veka u održavanju turnira za mlađe kategorije.

Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice, podsetio je da je idejni tvorac turnira sportski novinar Ivica Kajdoči, koji je ceo životni vek posvetio sportu,  te da su proteklih 25 godina na turniru učestvovala brojna poznata fudbalska imena.

Za reprezentaciju Srbije, turnir će biti odlična priprema za prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje ih očekuju za mesec dana.

Turnir će sutra otvoriti reprezentacije Crne Gore i Mađarske, koje igraju od 16.30 u Kuli, dok se pola sata kasnije na Gradskom stadionu u Subotici sastaju Srbija i Izrael. U nedelju će u Senti snage odmeriti Srbija i Mađarska, a u Kuli Izrael i Crna Gora. Obe utakmice počinju u 16.30. Poslednjeg dana turnira, u Bačkoj Topoli od 17 časova sastaju se Mađarska i Izrael, a od 17 časova u Subotici igraju Srbija i Crna Gora. Ceremonija dodele nagrada održaće se od 18.45 na Gradskom stadionu u Subotici.

Ostale vesti iz ove kategorije