RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Festival sporta u okviru Zavičajnih dana promoviše sport i zdrav način života

Aleksandra Orlić | 5. septembar 2019. | 14:41 | Sport

Festival sporta u okviru Zavičajnih dana promoviše sport i zdrav način života

U okviru 6. Zavičajnih dana, koje organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga, po treći put je na centralnom gradskom trgu održan Festival sporta, koji je okupio brojne sugrađane koji su imali prilike da se upoznaju sa radom  pet subotičkih sportsko-rekreativnih klubova.

Promocija sporta i zdravog načina života, glavna je vodilja Festivala sporta. Osim toga, najmlađi sugrađani imaju prilike da se na drugačiji način upoznaju sa lokalnim klubovima, što doprinosi  njihovom masovnijem uključivanju u sport.

Osvajačica mnogih državnih, evropskih i svetskih medalja, Elvira Bognič, odnedavno se priključila Karate klubu Spartak - Enpi, koji je za učesnike i posetioce manifestacije organizovao poligon spretnosti. Perspektivna karatistkinja kaže da joj se pored atmosfere u novom klubu,  mnogo dopada i ideja ovog Festivala.

Za mladi ženski odbojkaški klub, učešće na Festivalu je bila prilika da se predstave i oprobaju na mreži, kako sa članovima drugih klubova, tako i sa raspoloženim Subotičanima.

Priliku da odmeri snage u odbojci, iskoristili su i  članovi omladinske  fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja će učestvovati na Međunarodnom memorijalnom turniru „Stevan Vilotić Ćele“.

Plivački klub Spartak Prozivka redovan je učesnik Festivala sporta.

Sugrađani koji su želeli,  osim u navedenim sportovima, mogli su da se oprobaju i u aktivnostima Sportsko-rekreativnog kluba „Pokreni se“, kao i Fudbalskog kluba „Subotica“, a u znak sećanja na učešće u manifestaciji, dodeljene su im medalje i diplome.

Ostale vesti iz ove kategorije