RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Konferencija beba održana po peti put

Sanda Mileusnić | 6. septembar 2019. | 13:06 | Društvo

Konferencija beba održana po peti put

Jedan od neizostavnih programa u okviru manifestacije Zavičajni dani, petu godinu zaredom je Konferencija beba, posvećena najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima.  

Manifestacija koja ima za cilj podizanje svesti o značaju povećanja nataliteta u našoj zemlji, Konferencija beba, i ove godine je na centralnom gradskom trgu okupila brojne roditelje i njihove mališane,  koji su se okviru takmičarskog dela programa oprobali u nekoliko disciplina.

Novica Vasoš je uspeo da presvuče svog sina Sretena  za svega 12,5 sekundi, zahvaljujući čemu je odneo pobedu u disciplini brzo presvlačenje.

Jedna od četvorki porodice Krstić, Melanija, pobednica je takmičenja u ispijanju mleka. Porodica Krstić, koja pored Melanije ima i Dimitrija, Božidara i Zaharija i njihovog starijeg brata Vasilija, dobila je plaketu kao najbrojnija porodica.

Osim takmičarskog , priređen je i zabavni program za najmlađe,  za koji su bili zaduženi  glumci.

Sedmodnevna manifestacija „Zavičajni dani“ ulazi u svoju završnicu. Večeras u centru grada nastupaju folklorni ansambli, pevačke grupe i Koktel bend. Subota je rezervisana za predstavljanje narodnog stvaralaštva, nakom čega sledi koncert Željka Šašića i Ivane Stanić. Poslednji dan manifestacije obeležiće  turnir u fudbalu, koji počinje u 12 časova u Multipleks areni, gde će za učesnike biti pripređen i koncert grupe Jandrino jato.

Ostale vesti iz ove kategorije