RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Pobednik šeste Kotlićijade ekipa „Prijatelji Zorke“

Sanda Mileusnić | 6. septembar 2019. | 14:32 | Društvo

Pobednik šeste Kotlićijade ekipa „Prijatelji Zorke“

Kotlićijada, šesta po redu, okupila je 16 ekipa iz Gerontološkog centra Subotica, koji su ukrstili kutlače u borbi za najbolji paprikaš, a pobedu je odneo tim „Prijatelji Zorke“.

Među 130 učesnika, koji su bili podeljeni u ekipe sa po pet članova, bilo je mnogo vrsnih kulinara koji imaju dugogodišnje iskustvo u pripremanju kotlića, ali je pobednik mogao biti samo jedan. Prema proceni stručnog žirija, to je ekipa  iz MZ Zorka, koja je pre pet godina već odnela pobedu na istom takmičenju. Kažu da tajnu, a ni poseban recept nemaju, već svako doda nešto svoje .

Drugo  mesto zauzela ja ekipa „Jesenja rapsodija“, dok je tim „Najbolje iz Kertvaroša“ bio treći. Tradicionalno takmičenje koje Gerontološki centar organizuje za svoje korisnike i stanare domova, prilika je i za druženje.

Članovi žirija bili su i predstavnici  lokalne samouprave, koja podržava rad Gerontološkog centra, a nastaviće to i u narednoj godini, izdvajanjem sredstava u gradskom budžetu.

Današnja Kotlićijada završena je lepim vestima. Direktor Gerontološkog centra najavio je rekonstrukciju Gerontološkog kluba „Centar 2“, koja bi trebalo da počne uskoro, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i lokalne samouprave.

Ostale vesti iz ove kategorije