RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Promocija enciklopedije Republike Srpske

Aleksandra Orlić | 6. septembar 2019. | 14:59 | Kultura

Promocija enciklopedije Republike Srpske

Dani Republike Srpske u Srbiji, petu godinu zaredom održavaju se i u našem gradu. Domaćin manifestacije je tradicionalno Srpski kulturni centar „Sveti Sava“, u kom je sinoć održano predstavljanje drugog toma Encikleopedije Republike Srpske.

Enciklopedija Republike Srpske predstavlja nacionalnu enciklopediju opšteg tipa, a za osnivača, Akademiju nauka i umetnosti Republike Srpske, ona je najznačajniji projekat, čija realizacija je počela  2007. godine. Drugi tom ovog leksikografskog dela ima 760 stranica, obuhvata 1.450 odrednica i 222 pododrednice sa početnim slovima V i G, potkrepljenih sa 520 fotografija i 17 karata.

Na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, Akademiji nauka i umetnosti Republike Srpske dodeljeno je specijalno priznanje za izdavača, upravo za drugi tom ove Enciklopedije. Tim eminentnih stručnjaka trenutno radi na trećem tomu, od predviđenih šest kojima će se u celini predstaviti kulturno i duhovno nasleđe Republike Srpske.

Manifestacija Dani Republike Srpske u Subotici nastavlja se u ponedeljak, kada će u zadužbini Dušana Radića biti izvedena monodrama Slobodana Ćustića, pod nazivom „O glumatanju“.

Ostale vesti iz ove kategorije