RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Posledice nevremena najvidljivije u Gatu

Marijana Tolimir | 10. septembar 2019. | 14:09 | Društvo

Posledice nevremena najvidljivije u Gatu

Jako nevreme koje je pogodilo Suboticu juče oko 14 časova izazvalo je kolaps u saobraćaju i poplavu na najnižim tačkama. Situacija je danas mirna, a kako poručuju nadležni, službe su na terenu i radi se čišćenje i dezinfekcija ulica u kojima se izlila kanalizacija. Ipak, čini se da su najgore prošli meštani jednog dela Gata, kojima su kuće  ponovo bile pod vodom.

Obilna kiša praćena gradom padala je na čitavoj teritoriji Subotice – ipak, najkritičnija su bila sva tri podvožnjaka, kao i deo Gata, kaže tehnički direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, Petar Pižurica.

A dan nakon nevremena ovo je slika pojedinih ulica u Gatu. Mulj, blato i neprijatan miris. Deo Kalora Milodanovića pod vodom je bio drugi put ove godine. Stanovnici pričaju da su iz šahtova izbijale fontane fekalnih voda, koje su završile ni manje ni više nego - u njihovim kućama.

Poplavljene su bile i okolne ulice – deo Marka Oreškovića, Brodska, Sitnička, Filipa Kljajića.

Najkritičnije je ipak bilo, kako svedoče komšije, u Banatskoj ulici. Tamo je poplavljeno dvadesetak kuća. Dvorišta su još uvek u mulju, a stanovnici  očajni i revoltirani. I njima se drugi put ove godine  kanalizacija ulila u domove, a situacija se ponavlja još od 2014. godine.  Sada su, ističu, na ivici  strpljenja.

Predsednik saveta MZ „Gat“, Goran Kovač,  za našu televiziju kaže da  u potpunosti razumeju stanovnike Banatske i okolnih ulica i da su u kontaktu sa Gradskom upravom, koja radi na rešavanju ovog problema, te da se sada čeka da „Vodovod i kanalizacija“ izradi projektnu dokumentaciju, nakon čega će se, dodaje pronaći i potrebna sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije