RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Edukativna radionica o uvođenju eRačuna

Redakcija TV Subotica | 11. septembar 2019. | 12:30 | Privreda

Edukativna radionica o uvođenju eRačuna

Kompanija Docloop d.o.o - Servis Moj-eRačun, 27. septembra po drugi put u Privrednoj komori Subotica organizuje stručnu edukativnu radionicu “Digitalizacija poslovanja – uvođenje eRačuna” sa ciljem obuke zaposlenih za samostalno upravljanje procesima izrade, slanja, primanja i obrade elektronskih računa (eRačuna) u skladu sa Zakonom o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

U svetu digitalne ekonomije, jasno je da se i vođenje poslovne evidencije mora digitalizovati, a po broju polaznika prošle edukacije, čini se da to shvataju i pravna lica iz Subotice. Niži troškovi, efikasnije poslovanje, automatizacija procesa i minimizacija grešaka su samo neke od prednosti elektronskog poslovanja. Međutim, pre prelaska na digitalno poslovanje bitno je zakonski uskladiti izradu i slanje elektronskih računa i drugih računovodstvenih isprava, regulisati elektronsku pisarnicu i arhivu kao i bezbednosti podataka koji se razmenjuju elektronskim putem i šta svaki zaposleni koji učestvuje u ovom procesu mora znati o informacionoj bezbednosti.

Bitne teme edukacije:

Šta je elektronski račun i zašto postaje vodeća komponenta digitalizacije poslovnih procesa?

Kako zakonski uskladiti izradu i slanje elektronskih i drugih računovodstvenih isprava?

Interno upravljanje elektronskim računima: na koji način postupamo sa ulaznim, a na koji sa izlaznim elektronskim računima?

Zašto je važna elektronska pisarnica i kako funkcioniše elektronska arhiva?

Koje su novine u pogledu elektronskog poslovanja u zemljama okruženja?

Zašto je bitno pitanje bezbednosti podataka koji se razmenjuju elektronskim putem i šta svaki zaposleni koji učestvuje u ovom procesu mora znati o informacionoj bezbednosti?

Svi polaznici nakon edukacije dobijaju potvrdu o stručnoj osposobljenosti za uvođenje eRačuna u poslovanje, kao i prateći nastavni materijal. Za više informacija o edukaciji pozovit 066 8103056 ili pošaljite upit na docloop.office@moj-eracun.rs

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije