RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Za vikend jubilarni Berbanski dani

Sanda Mileusnić | 12. septembar 2019. | 14:29 | Društvo

Za vikend jubilarni Berbanski dani

Jubilarni 30. Berbanski dani održaće se ovog vikenda na Paliću. Posetioce ove manifestacije, koja slavi završetak berbe grožđa i drugih plodova koji dospevaju u jesen, očekuje bogat zabavni i gastronomski program.

Tradicionalna manifestacija, održana po prvi put 1989. godine, Berbanski dani,  ove godine zakazana je za 14. i 15. septembar. U okviru nje biće priređena izložba cveća, ulica vina, slatkiša, meda, sira, proizvođača rakije, berbanski vašar, izložba voća i povrća i sajam rukotvorina. Organizatori nisu zaboravili ni najmlađe, za koje je takođe pripremljen zanimljiv program.

Red vitezova vina Arena zabatkiensis, svečano će otvoriti manifestaciju u subotu u podne, proglašavanjem domaćina izložbe, kraljice berbe, pudara godine i kandidata za vitezove.

Udruženje zemljoradnika Severne Vojvodine je od 2013.godine suorganizator Berbanskih dana, a ove godine za posetioce su pripremili takmičenje u pravljenju rakije, torti i kolača, kao i izložbu starog oruđa korištenog za berbu i obradu voća i grožđa.

Berbanski dani će imati humanitarni karakter, jer će svi izlagači voća i povrća nakon završetka donirati svoje proizvode Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Rotari klub Subotica, koji tradiocinalno učestvuje u ovoj manifestaciji, takođe će svojom akcijom „Plodovi humanosti“, u blizini  Ženskog štranda, prikupljati sredstva za nadarene subotiče učenike.

Za zabavni deo programa zaduženi su tamburaški ansambli koji će goste zabavljati oba dana manifestacije.

Ostale vesti iz ove kategorije