RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Vinski maraton privukao više od 1000 učesnika

Sanda Mileusnić | 23. septembar 2019. | 14:35 | Turizam

Vinski maraton privukao više od 1000 učesnika

Proteklog vikenda na Paliću sve je bilo u znaku 3. Vinskog maratona, vinsko-sportske manifestacije, koja je ove godine okupila preko 1000 trkača iz 16 zemalja. Pobednik polumaratonske trke bio je Mikloš Bruner iz kluba Hajduk MT Kula, koji je za 1 čas 21 minutu i 22 sekunde istrčao 21 kilometar, dok je na istoj razdaljini u ženskoj konkurenciji najbolja bila Ines Jozić iz Hrvatske, sa prolaznim vremenom od 1 sata 27 minuta i 15 sekundi.

Osim polumaratonske trke, učesnici su mogli da se opredele i za Trku uživanja, dugu 10 kilometara, a obe staze su vodile kroz vinograde i usputna  osveženja  vinom najboljih palićkih vinarija. Iz Čačka na ovu jedinstvenu manifestaciju od prve godine dolazi Jelena Kolarević,  koja kaže da je učešće na Vinskom maratonu svakako vredno puta koji je prevalila.

Najbrži u Trci uživanja bili su Katarina Stojković i Jožef Njari, a cilj nije bilo samo biti najbrži, već se i originalan kostim cenio, pa su brojni učesnici na trku došli maskirani.  Ekipa iz Kikinde, odlučila je da oživi popularni crtani film, Nindža kornjače, pa su se maskirale u Leonarda, Mikelanđela, Rafaela, Donatela i učitelja Splintera.

U velikoj konkurenciji maskiranih trkača, nagradu za najbolji pojedinačni kostim odneo je Aleksandar Ormoš iz Zrenjanina, koji se transformisao u vaterpolistu, dok je ekipa od 25 kolega iz Beograda, koji su na Paliću pojavili kao zombiji, dobila priznanje za najbolju grupnu masku. Nakon istrčane trke, kod Velike terase nastavljena je degustacija vina i lokalnih gastronomskih proizvoda, a organizovane su i vinske radionice, vožnja Vinskim Brodićem i takmičenje u kotrljanju vinskih buradi. Učesnici maratona podržali su akciju NURDORA „Pruži Korak“ za izgradnju roditeljske kuće, čime su manifestaciji dali humanitarni karakter.

Ostale vesti iz ove kategorije