RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Bolnica organizovala besplatnu kontrolu srca

Aleksandra Orlić | 27. septembar 2019. | 13:20 | Zdravstvo

Bolnica organizovala besplatnu kontrolu srca

Povodom obeležavanja Svetskog dana srca – 29. septembra, Opšta bolnica Subotica organizovala je besplatne akciju, tokom koje su sugrađani bili u prilici da izmere krvni pritisak, obave fizikalni pregled kod kardiologa, kao i snimanje EKG-a.

U okviru obeležavanja jednog od najznačajnijih gatuma u zdravstvenom kalendaru, Opšta bolnica je za sugrađane priredila zdravstvenu akciju u MZ Aleksandovo, koju su Subotičani iskoristili kako bi proverili svoje „srce“.

 „Budi heroj svoga srca“, slogan je ovogodišnje kampanje, kojom se skreće pažnja populacije na važnost kontrole faktora rizika i stanja zdravlja srca.

Svetski dan srca ustanovljen je 2000. godine, s ciljem da se informišu ljudi širom sveta da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok obolevanja, radne nesposobnosti i prevremene smrtnosti. Tokom prošle godine, od bolesti srca i krvnih sudova,  na teritoriji Severnobačkog okruga, umrlo je 1.430 osoba kod kojih su najučestalije dijagnoze bile provišeni krvni pritisak, arteroskleroza, oboljenja srčanog mišića, koronarna bolest i infarkt mozga.

Ostale vesti iz ove kategorije