RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Završen projekat turističke saradnje Segedina i Subotice

Sanda Mileusnić | 1. oktobar 2019. | 14:20 | Turizam

Završen projekat turističke saradnje Segedina i Subotice

Projekat prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, „Our borderless Art Nouveau Culture“  okončan je završnom konferencijom na kojoj su predstavljene prezentacije turističkih organizacija Subotice i Segedina. Saradnja ova dva grada, koja povezuje arhitektura secesije, na zajedničkom turističkom proizvodu započela je u junu prošle godine.

Saradnja Segedina sa našim gradom na polju turizma datira još od  2003.godine, a u okviru ovog projekta, ta saradnja je usmerena upravo na arhitekturu secesije, koja povezuje ova dva grada. Dosta toga je već napravljeno, u aktivnosti su uključeni i tur operateri, a saradnja bi i u budućnosti trebalo da se nastavi, kako bi se turistički sadržaj obogatio.

U okviru projekta napravljen je akcioni plan kojim su definisani kasniji koraci u vezi sa razvojem turističkog proizvoda  secesije ova dva grada, a takođe je rađeno i na aktivnostima poput postavljanja informativnih tabli na 15 secesijskih objekata i video snimaka sa QR kodovima koji će voditi posetioce do aplikacije i sajta, na kojem će moći da pročitaju više o samim građevinama.

Na razvoju secesije kao turističkog brenda našeg grada radi se već duži niz godina, a osim saradnje sa Segedinom,  projektne aktivnosti su rađene i sa Osijekom, te sada turisti koji u Suboticu dolaze prvenstveno zbog arhitekture, dobijaju zaokruženu celinu.

Ostale vesti iz ove kategorije