RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Sledeće godine počeće radovi na rekonstrukciji bolnice

Aleksandra Orlić | 1. oktobar 2019. | 15:20 | Zdravstvo

Sledeće godine počeće radovi na rekonstrukciji bolnice

Svečanom proslavom, Opšta bolnica Subotica obeležila je svoj Dan. Tom prilikom direktor bolnice, dr Slobodan Puškar, osvrnuo se na protekli period i napredak koji je ova zdravstvena ustanova ostvarila u pružanje medicinske usluge pacijentima, te je najavio da će se narednih godina ona podići na viši nivo, budući da se početak radova na rekonstukciji bolnice očekuje naredne godine.

U subotičku Bolnicu u protekle dve godine investirano je 230 miliona dinara kako bi se opremila novom i modernijom opremom. Naredne godine očekuje se i početak radova, vrednih oko 25 miliona evra, na kompletnoj rekonstrukciji kojom će se obuhvatiti 35.000 kvadrata bolničkih prostorija i 6 hektara dvorišta. 

Svečanost povodom obeležavanja dana osnivanja Opšte bolnice, bio je prilika da se sumiraju rezultati rada iz proteklog perioda. Zahvaljujući angažovanju svih zaposlenih i novoj opremi smanjene su liste čekanja, prvenstveno na ortopediji i oftalmologiji i značajno su poboljšani uslovi rada i zbrinjavanje pacijenata. Direktor Opšte bolnice, dr Sloboda Puškar, naveo je i da se na Odeljenju kardiologije između ostalog zahvaljujući i angio sali godišnje hospitalizuje oko 1.000 pacijenata više u onosu na radnije godine. Efikasnom organizacijom rada došlo i do značajnog napredka u kvalitetu hrane, istakao je dr Puškar.

U ime Gradske uprave, zamenica gradonačelnika Timea Horvat, čestitala je Opštoj bolnici na ostvarenim rezultatima i posvećenosti u radu i naglasila da će logalna samouprava pružiti punu podršku u dugo očekivanoj rekonstrukciji.

Opšta bolnica Subotica osnovana je pre 178 godina, a danas se u njoj na godišnjem nivou obavi čak 13.000 operacija, 1.300 porođaja i oko 250.000 ambulantnih pregleda.

Ostale vesti iz ove kategorije