RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Srednje škole u projektu promovisanja zdrave ishrane

Sanda Mileusnić | 4. oktobar 2019. | 14:09 | Zdravstvo

Srednje škole u projektu promovisanja zdrave ishrane

Učenici drugih razreda tri subotičke srednje škole, Hemijsko-tehnološke, Politehničke i Medicinske, do kraja godine biće uključeni u projekat  promocije zdravih životnih navika, ishrane i fizičke aktivnosti, a sve u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Subotica.

Pokrajinski sekreterijat za omladinu i sport je na konkursu odobrio sprovođenje projekta „Ishrana i životne navike po meri srednjoškolaca“, koji je otpočeo ovog septembra. Hemijsko-tehnološka škola u projektu će učestvovati sa zadatkom organizovanja četiri demonstracione radionice za svoje i učenike Srednje medicinske škole.

Srednja medicinska škola u ovom projektu našla se kao prirodan partner, jer upravo  vrednosti poput zdravog stila života predstavljaju  važan deo pripreme budućih medicinskih radnika. Kao bitan segment u ishrani srednjoškolaca, i kantine u školama biće proverene.

Učenici smera grafički dizajn u Politehničkoj školi biće zaduženi za izradu edukativnog i promotivnog materijala.

Osim predstavnika srednjih škola, poput profesora fizičkog vaspitanja i psihologa, u aktivnosti će biti uključen i veliki broj saradnika iz Zavoda za javno zdravlje Subotica, lekari, nutricionisti i medicinske sestre.

Do kraja godine u planu je niz aktivnosti, poput seminara, radionica, tribina, promocije fizičkiih aktivnosti, a sve sa jednim ciljem, jačanja zdravstvenog potencijala srednjoškolaca za ceo život. Sredstva odobrena za realizaciju ovog projekta su 200.000 dinara, a podršku je dao i Grad Subotica.

Ostale vesti iz ove kategorije