RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Na Sajmu turizma u Novom Sadu predstavljena turistička ponuda Subotice

Sanda Mileusnić | 7. oktobar 2019. | 11:42 | Turizam

Na Sajmu turizma u Novom Sadu predstavljena turistička ponuda Subotice

Jedan od 220 učesnika 52. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu, bila je i Turistička organizacija grada Subotice, koja je mnogobrojnim posetiocima predstavila svoj novi proizvod, besplatnu pešačku turu, kao i arhitekturu secesije.

Štand turističke ponude našeg grada na ovogodišnjem Sajmu turizma u Novom Sadu bio je posećen, a organizatori zadovoljni odzivom. Među atrakcijama kojima su privlačili nove goste bila je i pešačka tura, koja se od aprila organizuje svake srede i subote uz pratnju licenciranog turističkog vodiča. Neizostavno je bilo i predstavljanje gastronomske ponude Palića, ali je akcenat bio je na secesijskom nasleđu našeg grada. Nakon projekata prekogranične saradnje sa Segedinom i Osijekom na razvijanju ovog turističkog proizvoda, u planu je i dalja promocija arhitekture secesije, koja privlači veliki broj stranih turista u Suboticu.

Sajam turizma trajao je od 3 do 5.oktobra, a okupio je učesnike iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije i Turske, kao i više od 40 turističkih organizacija, a centralne teme sajma bile su banjski, spa i  velnes turizam.

Ostale vesti iz ove kategorije