RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Učenici iz Tavankuta boraviće u Zagrebu

Aleksandra Orlić | 7. oktobar 2019. | 14:58 | Društvo

Učenici iz Tavankuta boraviće u Zagrebu

Desetoro učenika OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta, u decembru će boraviti na sedmodnevnom kampu u Hrvatskoj, u okviru projekta „Međunarodne škole tehničkih veština“, koje organizuje Grad Zagreb u saradnji sa Zajednicom tehničke kulture iz Zagreba.

Međunarodni kamp koji će se održati od 9. do 15. decembra u Zagrebu, biće prilika za učenike iz Osnovne škole  „Matija Gubec“ da saznaju više iz oblasti informatike i robotike. Predstojeća saradnja između ove obrazovne ustanove sa jedne strane, i Grada Zagreba u saradnji sa Zajednicom tehničke kulture iz Zagreba sa druge, danas je ozvaničena potpisivanjem ugovora.

Saradnja Osnovne škole „Matija Gubec“ sa Zagrebom počela je pre nekoliko godina, kada su se učenici ove obrazovne ustanove predstavili na Tradicionalnoj izložbi inovacija INOVA u Zagrebu, te je potpisivanje ugovora usledilo kao učvršćivanje međusobnih odnosa u cilju promocije nauke i zajedništva.

Svečanom prijemu, prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford, koji je izrazio zadovoljstvo povezivanjem ova dva grada, koji će doprineti unapređenju hrvatskog nastavnog jezika i tehničke kulture.

U sklopu sastanka predstavnici hrvatske delegacije predstavili su program Međunarodnog kampa, dok su domaćini prikazali uslove rada i obrazovanja tavankutskih školaraca.

Ostale vesti iz ove kategorije