RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Širom zemlje obeležava se Dečja nedelja

Aleksandra Orlić | 9. oktobar 2019. | 14:34 | Društvo

Širom zemlje obeležava se Dečja nedelja

Stari udžbenici, knjige, garderoba, igračke i razni specijaliteti domaće radinosti mogli su se videti na tradicionalnom vašaru koju su učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, organizovali u okviru Dečje nedelje. Cilj manifestacije je da se ukaže na prava i želje najmlađih, koji su ovom prilikom otišli i korak dalje, pa će prikupljeni novac od prodaje donirati u humanitarne svrhe.

Atmosfera kao na kakvom pravom vašaru kružila je danas učionicama Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, u kojoj su se đaci nižih i viših razreda okupili oko iste ideje -  da ono što njima više ne treba ustupe drugarima po simboličnim cenama, i time pomogu nekome kome je pomoć najpotrebnija.

Ovo je jedna od najuzbudljivijih i najveselijih nedelja u školskoj godini, jer su časovi skraćeni, a posle njih slede zabavno-edukativni programi koje su osmislili predstavnici Đačkog parlamenta.

Fokus ovogodišnje Nedelje bio je na aktuelnim temama i interesovanjima mališana, kroz koje su mogli da izraze svoje sposobnosti, stavove i kreativnost.

Dečija nedelja sa sloganom “Da pravo svako - dete uživa lako“ obeležava od 1. do 7. oktobra u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, kao i na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Ostale vesti iz ove kategorije