RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dve vaspitačice iz Estonije u subotičkim vrtićima uče o Montesori programu

Aleksandra Orlić | 10. oktobar 2019. | 14:47 | Društvo

Dve vaspitačice iz Estonije u subotičkim vrtićima uče o Montesori programu

U okviru Erasmus + programa u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ ove nedelje borave dve vaspitačice iz Estonije. Gošće tokom četvorodnevne posete imaju priliku da se upoznaju sa vaspitno-obrazovnim procesom u tri subotička vrtića, u kojima se u radu sa decom primenjuje Montesori metod.

Kairi Enok i Aita Arund na sever Bačke stigle su iz jugoistočnog dela Estonije, iz grada Tartu. U želji da unaprede svoje dudogodišnje znanje u radu sa decom, ove članice eTwinning platforme, pronašle su Suboticu kao mesto u kom će se detaljnije upoznati sa načinom, materijalima i elementima rada u Montesori vrtićima, budući da je u državi iz koje dolaze ovaj metod pedagogije samo delom zastupljen.

Zahvaljujući Erasmus + programu, koji  PU „Naša radost“ sprovodi proteklih pet godina, do sada su na radnoj praksi u Subotici boravile dve vaspitačice iz Španije, očekuje se dolazak gostiju iz Francuske i Portugala, a priliku za usavršavanje i sticanje novih iskustava imali su i naši vaspitači koji su putem eTwinning projekta obišli nekoliko evropskih zemalja.

Erasmus + je međunarodni program Evropske komisije koji za cilj ima obrazovanje, obuku i mobilnost mladih, kao i sklapanje saradnje sa institucijama i organizacijama iz oblasti obrazovanja, mladih i sporta. Program traje sedam godina (od 2014. do 2020. godine) i ima budžet od 14,7 milijardi evra.

Ostale vesti iz ove kategorije