RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Radovi učenika Politehničke škole izašli u časopisu „Plima“

Aleksandra Orlić | 11. oktobar 2019. | 14:35 | Društvo

Radovi učenika Politehničke škole izašli u časopisu „Plima“

Radovi nekoliko učenika Politehničke škole sa smera Tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda, jedni su od najboljih koji su imali čast da budu predstavljeni u okviru nove publikacije časopisa „Plima“, koje izdaje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu uz podršku platforme „Srbija stvara“.

Oko 150 kreativnih radova učenika trećeg i četvrtog razreda, Politehnička škola poslala je na konkurs za objavljivanje u prestižnom časopisu „Plima“, od kojih je devet izabrano kao najbolji. Emili Čović, jedna je od petoro subotičkih autora, a njena su se dva rada našla u ovogodišnjoj publikaciji.

Časopis „Plima“ posvećen je najtalentovanijim đacima i studentima u oblasti vizuelnih komunikacija koja objedinjuje više od 20 umetničkih škola i akademija, a koji je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu uz podršku platforme „Srbija stvara“, pokrenuo sa idejom da se na jednom mestu okupe radovi dolazećih generacija i pokažu vrhovi kreativnosti u oblasti ove umetnosti. Za Politehničku školu, ovo je bila prilika da prikažu i podrže talenat svojih učenika.

Pre nekoliko dana, ova publikacija svečano je predstavljena na ceremoniji u Beogradu, gde je studente i đake pozdravila i pohvalila premijerka Ana Brnabić.

Ostale vesti iz ove kategorije