RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Pred početak grejne sezone dimničari imaju pune ruke posla

Aleksandra Orlić | 11. oktobar 2019. | 14:41 | Društvo

Pred početak grejne sezone dimničari imaju pune ruke posla

Ovih dana dimničari imaju pune ruke posla, jer je nakon kontrole gasnih dimnjaka koja se obavljala tokom leta, JKP „Dimničar“ započelo prvi krug čišćenja i paljenja dimnjaka, kaljevih i crepanih peći. Iz preduzeća apeluju na sugrađane da blagovremeno i redovno održavaju svoje dimne kanale kako ne bi došlo do požara ili drugih neželjenih situacija.

Na evidenciji JKP „Dimničar“ nalazi se više od 20.000 domaćinstava, za čije dimnjake je zaduženo svega 12 ljudi. Jožef Sili, dimničarstvom se bavi skoro dvadeset godina i kako kaže, ovih dana posla ima preko glave, jer su subotički dimnjaci u lošem stanju, a njihovi vlasnici čekaju poslednji momenat kako bi ih pripremili za predstojeću grejnu sezonu. Ukoliko se dimnjaci ne očiste na vreme, prilikom paljenja vatre može doći do samozapaljivanja odžaka i izazivanja požara široke razmere.

Iz nadležnog preduzeća savetuju građane da se redovno javljaju dimničarskoj službi koja će im obaviti uslugu čišćenja, a ukoliko u zakazanom terminu vlasnik ne bude kod kuće može se naknadno javiti bez dodatnih troškova.

Sezona redovnog održavanja dimnjaka u JKP „Dimničar“ zvanično je počela 1. oktobra. U toku su radovi na Paliću i u stambenim jedinicama, nakon ćega će „čiste dimnjake“ imati i stanovnici ostalih delova grada.

Ostale vesti iz ove kategorije