RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Gerontološki klub u kom nastaje Ivanina umetnost u slami

Marijana Tolimir | 16. oktobar 2019. | 13:37 | Društvo

Gerontološki klub u kom nastaje Ivanina umetnost u slami

Povodom trinaestog rođendana Gerontološkog kluba „Kertvaroš“,  upriličena je izložba radova čuvene slamarke Ivane Dulić, koja je inače aktivna članica tog kluba.

Penzionerka Ivana Dulić odrasla je u Đurđinu, za koji kaže da je čuven upravo po slamarstvu. Odmalena se bavila ovom tehnikom, za koju kaže da je umetnost. Ipak, tek kada je otišla u penziju 2000. godine potpuno se posvećuje slami, a radovi nastaju u gerontološkom klubu u kom je aktivna članica.

Gerontološki klub „Kertvaroš“ , čiji je Ivana član, bio je najstariji u čitavoj bivšoj Jugoslaviji. Ipak, kako je imao manji prekid u radu, sada slavi tek 13. rođendan.

Direktor Gerontološkog centra se posebno zahvalio bivšem gradonaćlniku Gezi Kučeri, na čiju je inicijativu 2006. Ovaj klub obnovljen, a čiji je Kučera danas član.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Treća životna dob“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije