RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Pravni fakultet dočekao brucoše

Aleksandra Orlić | 16. oktobar 2019. | 15:07 | Društvo

Pravni fakultet dočekao brucoše

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe danas je dočekao sedmu generaciju brucoša. Na Svečanom prijemu pored obracanja predstavnika ove visokoobrazovne ustanove, studente su kroz edukativno predavanje u svet pravne nauke uveli i Edit Der Šeregelj, docent Pravnog fakulteta i Boris Majlat zamenik osnovnog javnog tužioca u Senti.

Budući advokati, tužioci i sudije, na Svečanom prijemu bili su u prilici da se upoznaju sa fakultetom, obrazovnim kadrom kao i onim šta ih čeka na putu do zvanja diplomiranog pravnika. Predavanje na temu „Da li boginja pravde stanuje u Palati pravde?“, organizovano je u nameri da se studentima  ukaže na značaj simbola zakona, pravde i pravičnosti, uz poruku da ovi principi treba da budu vodilja u procesu rada onima koji se bave ovom profesijom.

Oni koji su odabrali da na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe izučavaju znanje iz ove drušvene nauke, pored teoretske nastave, osnov za uspešno započinjanje karijere, steći će i obavljanjem stručne prakse u sudovima i tužilaštvima u Subotici, kod javnih izvršitelja, beležnika, advokata i brojnih privrednih subjekata u gradu.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe - Visokoškolska jedinica u Subotici, akreditovana je za 100 studenata po godini, koji će znanje iz ove nauke sticati na studijama Opšteg prava.

Ostale vesti iz ove kategorije