RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Tehnička škola obeležila svoj Dan

Vesna Babić | 16. oktobar 2019. | 15:08 | Društvo

Tehnička škola obeležila svoj Dan

Tehnička škola „Ivan Sarić“ danas je brojnim aktivnostima obeležila Dan škole, u znak sećanja na 16. oktobar 1910. godine, kada se čovek čije ime nosi, pred 7.000 ljudi na subotičkom hipodromu prvi put vinuo u vazduh na visinu od 20 metara i upisao među pionire vazduhoplovstva na ovim prostorima.

Tehničku školu „Ivan Sarić“ trenutno pohađa 1.304 učenika, a đaci sa kojima smo razgovarali kažu da su ovu obrazovnu ustanovu odabrali jer predstavlja pravo mesto na kom će kroz kavalitetnu i sveobuhvatanu teorijsku i praktičnu nastavu steći i razvijati svoje znanje iz različitih nauka, tačnije sa tri područja rada - mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i saobraćaj.

Pored nastavnog procesa, ova škola trudi se da posebno brine o tri segmeta bitnih kako za učenike, tako i za njihove roditelje, a to su bezbednost, zdravlje i perspektiva.

Svečanost kojom se obeležavala 74. rada škole, otvorila je projekcija filma o Ivanu Sariću, potom je usledila ekološka radionica posvećena obnovljivim izvorima energije, predstavljena je mašina za graviranje i 3D štampač, dok je Učenički parlament održao Bazar zdravlja i predavanje o zdravim stilovima života. Bilo je i sportskih aktivnosti, poput takmičenje u savladavanju prepreka na poligonu za B kategoriju, kao i nadmetanje učenika i nastavnika u fudbalu i odbojci.

Ostale vesti iz ove kategorije