RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počela 2. Međunarodna konferencija o nastavi fizike i srodnih nauka

Aleksandra Orlić | 17. oktobar 2019. | 14:58 | Društvo

Počela 2. Međunarodna konferencija o nastavi fizike i srodnih nauka

Druga Međunarodna konferencija o nastavi fizike i srodnih nauka, počela je danas u Velikoj većnici Gradske kuće. Brojni učesnici i predavači iz Srbije i regiona, okupili su se kako bi razmenili iskustva iz prakse, a sve u cilju unapređenja znanja prosvetnih radnika i povećanja efikasnosti u održavanju nastave iz prirodnih nauka.

I ove godine, Subotica je domaćin konferencije na kojoj preko stotinu učesnika iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Budarske, Mađarske, Italije i Poljske nastoje da prikažu, razmene i saznaju nove metode koje će primeniti u vaspitno-obrazovnom procesu.  

Ukoliko se povuče paralela sa okolnim zemljama, Srbija nije na zadovoljavajućem nivou kada je u pitanju izvođenje nastave  iz fizike, biologije, hemije i sličnih predmeta.

Jedan od predavača na konferenciji, Gorazd Planinšić, profesor Fakulteta za matematiku i fiziku - Univerziteta u Ljubljani, objašnjava da su Srbija i Slovenija pre skoro deceniju bile na vrlo sličnom nivou po pitanju sprovođenja nastave, ali da je u zemlji iz koje dolazi došlo je do značajnog pomaka baš u ovim segmentima obrazovanja.

Drugu Međunarnodnu konferenciju o nastavi fizike i srodnih nauka, organizovalo je Društvo fizičara Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i brojnim fakultetima.

Ostale vesti iz ove kategorije