RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotica postaje centar kolekcionarstva

Marijana Tolimir | 21. oktobar 2019. | 10:46 | Društvo

Subotica postaje centar kolekcionarstva

Još jedan, jesenji sajam kolekcionara, održan je protekle subote u „Nepkeru“. Ovo je jedan od najvećih događaja u zemlji, koji nestrpljivo iščekuju zaljubljenici u akntikvitete, ne samo iz Srbije, već i iz regiona.

Stari novac, knjige, pokućstvo... sve ono što kolekcionari sakupljaju, a sami kažu da nema toga što ne može biti predmet njihovog interesovanja, izložili su na još jednom sajmu. Aleksandar Šalaić vlasnik je antikvarnice u Zrenjaninu, a sve je kaže, počelo iz ljubavi. Danas dodaje lakše dolazi do predmeta, jer svi znaju gde mu je radnja.

Subotičanin Novak Mikonj poseduje jednu od najvećih kolekcija znački, a samo onih koje se tiču našeg grada poseduje ima preko 10.000 komada. Među njima je i izuzetno retka, značka mesara, preteča „29. novembra“. Ipak, traži još jednu, koja nedostaje.

Slobodan Vojinović, koji za sebe kaže da je pasionirani lovac već 50 godina, na sajam je došao samo da izloži kolekciju lovačkog oružja.

Jesenji skup kolekcionara u Subotici organizatori ocenjuju kao veoma uspešan, budući da su svi koji su se najavili i došli.

Antikvarne predmete i kolekcije ovaj put izložilo je oko 100 kolekcionara iz cele Srbije i susednih zemalja, a sajam je privukao više od 300 posetilaca.

Ostale vesti iz ove kategorije