RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počeo projekat za srednjoškole u kom uče o pravilnoj ishrani i zdravim stilovima života

Aleksandra Orlić | 21. oktobar 2019. | 13:59 | Društvo

Počeo projekat za srednjoškole u kom uče o pravilnoj ishrani i zdravim stilovima života

Dvadesetak učenika drugih razreda Srednje medicinske škole, danas je prisustvovalo edukativnom seminaru na temu pravilne ishrane i poremećaja ishrane, u okviru projekta „Ishrana i životne navike po meri srednjoškolaca“, koji sprovodi Zavod za javno zdravlje, pod odobrenjem Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport.

Nevena Jozić i Milica Dakić, učenice su drugog razreda Medicinske škole. Kako kažu dve buduće zdravstvene radnice, ovakve radionice pomažu im da preispitaju svoje navike i stilove života, naročito kada je u pitanju pravilna ishrana i upotreba gazirani i alkoholnih pića.

Edukativne radionice kroz prezentacije, primere, ankete i pomoćna tehnološka sredstva imaju za cilj povećanja nivoa znanja o zdravim životnim navikama subotičkih srednjoškolca, njihovoj pravilnoj ishrani, kao i motivaciji da menjaju loše  navike u korist zdravlja.

Projekat „Ishrana i životne navike po meri srednjoškolaca“, počeo je u septembru i trajaće do kraja godine. U planu je niz aktivnosti, poput seminara, radionica, tribina i promocije fizičkih aktivnosti, u kojoj pored đaka Medicinske škole, učestvuju i učenici Politehničke škole i Hemijsko-tehnološke škole.

Ostale vesti iz ove kategorije