RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Nataša Zukanović - pobednica V „Glasa anđela – Tijana Jurić“

Aleksandra Orlić | 21. oktobar 2019. | 14:02 | Kultura

Nataša Zukanović - pobednica V „Glasa anđela – Tijana Jurić“

Peti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ i takmičenje dece i mladih u izvođenju tradicionalnih, etno pesama, održano je peti put u Bajmoku, u znak sećanja na tragično preminulu Tijanu Jurić. Nagrada „Glas anđela“ i devetomesečna stipendija Fondacije pripala je Nataši Zukanović iz Beograda.

U jakoj konkurenciji od 11 takmičarki, Nataši Zukanović dodeljen je epitet „glas anđela“. Kako kaže ova šesnaestogodišnja Beograđanka, ljubav prema pevanju gaji od malih nogu, a nakon lutanja među žanrovima, pronašla se u etno pevanju. Njen glas, energija i snažna emocija osetila se tokom interpretacije numere Danice Krstić „Marijo, ćero mori“, sa kojom se predstavila na Festivalu.  

Pod sloganom „Kulturom protiv nasilja“ Festival je i ovog, jubilarnog puta, poslao snažnu poruku suprotstavljanja nasilju nad decom i istovremeno promovisanja etno pevanja, kako bi motivisao dolazeće generacije da se aktivno uključe u kulturno-umetnička i pevačka društva koja neguju talente i tradicionalne vrednosti.

Pored centralnog dela programa, na kom je takmičarke tokom izvođenja numera pratio tamburaški orkestar „Branko Radičević” iz Rume, na Festivalu su nastupili i članovi KPD Jedinstvo Eđšeg iz Bajmoka, SKHD Desanka Maksimović iz Celja, etno bend „Rocher“, i brojni drugi, čime je ova manifestacija po prvi put okupila i decu i mlade sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Ostale vesti iz ove kategorije