RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

U subotu premijera predstave „Kraj nije raj“, pozorišta „Kostolanji Deže“

Aleksandra Orlić | 22. oktobar 2019. | 14:38 | Kultura

U subotu premijera predstave „Kraj nije raj“, pozorišta „Kostolanji Deže“

Članovi ansambla pozorišta „Kostolanji Deže“ ovih dana privode kraju pripreme za prvu premijeru u novoj pozorišnoj sezoni. Zapadnjačka moralna drama, pod nazivom „Kraj nije raj“, u kojoj igraju David Buboš, Gabor Mesaroš i Boris Kučov, pred subotičku publiku donosi aktuelnu temu odlaska u inostranstvo ili ostanka u zemlji.

Savremena svakodnevica, niski standardi i želja za boljim životom, u skoro svaku porodicu na Balkanu nametnula je jedno pitanje – otići ili ostati. Tema rastućeg trenda emigracije stanovništa, osnova je radnje nove predstave, čiju debitantsku režiju i tekst potpisuje Boris Kučov, u saradnji sa Gergeljem Kondačem. Iako prikazane u žanru vesterna, životne priče tri lika, podudaraju se sa mislima i snovima stanovnika dvadeset prvog veka.

Ne upirući prstom, ni u one koji su ostali ni u one što su otišli, kako kaže Gabor Mesaroš jedan od glumaca u predstavi, pokušali su da ovu temu prikažu iz raznih uglova.

Najmlađi član Ansambla i treći akter na sceni, David Buboš, dodaje da mu je ova problematika veoma bliska, budući da je i sam nedavno bio pred ovakvom dilemom.

Premijera predstave „Kraj nije raj“ zakazana je za subotu, 26. oktobra, dok se njeno ponovno izvođenje očekuje nakon dva dana, tačnije 28. oktobra.

Ostale vesti iz ove kategorije