RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Otvorena jesenja izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica „Garden flora“

Aleksandra Orlić | 24. oktobar 2019. | 14:28 | Društvo

Otvorena jesenja izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica „Garden flora“

Jesenja izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica „Garden flora“ otvorena je danas na malom šetališu Trga republike. Kao i svake godine, manifestacija je okupila veliki broj lokalnih proizvođača cveća, ali i posetilaca koji su bili u prilici da po pristupačnim cenama obogate svoj životni prostor.

Bajmočanka Silvija Bezdan više od dve decenije bavi se sadnjom i prodajom raznih vrsta baštenskog, saksijskog i rezanog cveća. Na izložbi učestvuje od prve godine, i kako kaže, sugrađane u poslednje vreme najviše interesuje kupovina hrizantema, popularnih pod nazivom „carsko cveće“ ili „žimska ruža“. Prednosti ove biljke, objašnjavaja Silvija, je njegova velika otpornost, izdržljivost i pristupačna cena, a mali zahtevi.

Pored široke lepeze hrizantema, na šetalištu pored Plave fontane, posetiocima je tokom četvorodnevne manifestacije na oko dvadesetak štandova, prikazan i bogat izbor sezonskog saksijskog cveća, sadnica, zimzelenih biljaka i šiblja. Ponudu prate i tezge sa rukotvorinama, grnčarijom, slatkišima i domaćom radinosti. I ove godine, organizatori su akcenat stavili na male proizvođače sa teritorije grada i okolnih mesta.

Jesenja izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica „Garden flora“ održava se po 12. put, u cilju predstavljanja potencijala i ponude lokalnih proizvođača cveća. Vašar je otvoren sve do nedelje, 27. oktobra, a zainteresovani ga mogu posetiti u terminu od 8 do 20 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije