RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Đaci OŠ „Đuro Salaj“ kroz projekat učili o značaju reciklaže

Aleksandra Orlić | 29. oktobar 2019. | 15:16 | Društvo

Đaci OŠ „Đuro Salaj“ kroz projekat učili o značaju reciklaže

Izvedbom predstave „Cvrčak i mrav“, učenici nižih razreda OŠ „Đuro Salaj“ obeležili su završetak projekta „Reciklaža nije blamaža! – Prirodu čuvaj i štedi i videćeš koliko vredi“, koji je imao za cilj finansijsko opismenjavanje dece školskog uzrasta.

Po motivima popularne basne „Cvrčak i mrav“, đaci od drugog do četvrtog razreda OŠ „Đuro Salaj“, želeli su da predstavom prikažu svojim drugarima, tačnije prvacima, koliko je važno da pravilno odlažu i recikliraju otpad kako bi sačuvali prirodu i doprineli lepšem i čistijem okruženju.

Projekat je počeo u junu, jednodnevnоm obukоm nastavnika za uključivanje finansijskog opismenjavanja u sistem obrazovanja i vaspitanja. Nakon toga su usledile razne aktivnosti koje su po izboru učenika bile posvećene reciklaži, poput izrađivanja maski od reciklažnog materijala, edukativnih plakata i održavanja ekoloških radionica, dok je za završnicu odabrana  predstava „Cvrčak i mrav“, za koju je ulaznica, simbolično, bila neka sekundarna sirovina.

Škola se trudi da mlađe naraštaje od najranijeg uzrasta uključi u rešavanje globalnih problema.

Osnovna škola „Đuro Salaj“ jedna je od tri škole u našem gradu, i jedna od 90 obrazvonih ustanova u Srbiji, u kojima se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovodio ovaj projekat.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Normiranje“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije