RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Gerontološki klub „Bajnat“ proslavio rođendan

Aleksandra Orlić | 29. oktobar 2019. | 15:19 | Društvo

Gerontološki klub „Bajnat“ proslavio rođendan

Prigodnim programom i okupljanjem članova, Gerontološki klub „Bajnat“, obeležio je 31. godišnjicu rada i postojanja.

Penzionisano vojno lice, Stjepan Kovačić, član je kluba „Bajnat“ od njegovog osnivanja. U njemu, kako kaže, svako za sebe može da nađe po nešto i prekrati svoje dane, budući da se organizuju brojne sekcije, poput sportskih, rekreativnih, pevačkih, dramskih, folklornih i kreativnih.

Prostor u ulici Braće Radić 59, je mesto u kom se zajedno raduju i tuguju, odnosno on je mnogima „duga kuća“, kažu naše sugrađanke Marija Dragojlović i Bojka Maričić.

Gerontološki klub „Bajnat“, specifičan je po tome što najstariji Subotičani u njemu svakodnevno mogu dobiti veliki broj usluga poput toplih obroka, manikira i pedikira, frizera, pranja i peglanja veša, i ono što je najvažnije druženja i toplih reči. Kako bi u budućnosti bio još prijatnije mesto za boravak stanovnika treće životne dobi, u planu su i manji radovi na njegovoj obnovi.

Gerontološki klub „Bajnat“ broji oko 2.000 članova, zahvaljujući čijim kritikama, pohvalama i predlozima je jedan od retkih koji je uspeo da se izbori sa svim nedaćama sa kojima se susretao tokom tri decenije rada i postojanja.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Treća životna dob“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije