RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Za manje od mesec dana počinje XXI Festival savremenih pozorišta „Dezire“

Aleksandra Orlić | 31. oktobar 2019. | 15:56 | Kultura

Za manje od mesec dana počinje XXI Festival savremenih pozorišta „Dezire“

Međunarodni regionalni festival savremenih pozorišta „Dezire“, održaće se od 23. do 30. novembra, na više lokacija u gradu. Program će na sceni Jadran otvoriti predstava „M.I.R.A.“ u izvedbi Bitef teatra koju je režirao Andraš Urban, a koji potpisuje i ostvarenje „Kapital“ koje će u pozorištu Kostolanji Deže zatvoriti festival. Ljubitelje pozorišne umetnosti i ove godine očekuju brojni prateći programi, poput izložbi, performansa, konferencija i filmskih projekcija.   

Prvo veče „Dezire“ festivala pred subotičku publiku donosi predstavu kojom je Bitef teatar obeležio 30 godina rada i postojanja, posvećenu Miri Trailović, kojom se obrađuje tema savremenog uticaja „dasaka koje život znače“, a koja prožima i ostale predstave. Moto ovogodišnjeg festivala je „Right here, right now“, čime želi da se ukaže na realnost modernog pozorišta i vremena  u kome je nastalo, kao i na uticaj na svest pojedinca u pogledu prihvatanja sadašnjosti i preuzimanja stvari u svoje ruke.

Program Međunarodnog regionalnog festivala savremenih pozorišta „Dezire“, od prvog dana pratiće i Akademija Dezire, Međunarodna konferencija Omladinska angažovana kultura, Performans – izložbeni teatar „I dalje u zaveri“, kao i filmske projekcije u Art bioskopu „Aleksandar Lifka“. Detaljan program i satnica, kao i informacije o rezervaciji i prodaji karata mogu se pronaći na Fejsbuk i internet stranici desirefestival.eu.  

Ostale vesti iz ove kategorije