RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Maglai: Ne isključujemo mogućnost saradnje sa SNS-om

Marijana Tolimir | 26. april 2016. | 13:56 | Politika

Maglai: Ne isključujemo mogućnost saradnje sa SNS-om

Pokret za građansku Suboticu postigao je ozbiljan rezultat koji niko nije očekivao, a koji je identičan sa rezultatom Saveza vojvođanskih Mađara, istakao je Jene Maglai na konfernciji za medije. On je dodao da je ovo znak da birači u Subotici žele korenite promene političkih snaga, što će dovesti do toga da će se menjati politička situacija. Maglai je pozvao sve stranke koje su prešle cenzus na razgovor o budućnosti grada.

Građani Subotice prepoznali su duh građanskih vrednosti – tako misli prvi na listi „Pokreta za građansku Suboticu“ Jene Maglai i to je razlog dobrog rezultata na lokalnim izborima koji je ovoj listi doneo 11 mandata u Skupštini grada. Maglai smatra da je njihov rezultat i potvrda rada lokalne samouprave u protekle dve i po godine koju je upravo on vodio.

Maglai je izjavio da su svesni da će stožer vlasti u Subotici biti SNS, ali da su spremni za razgovor sa svima. Na pitanje novinara da li to znači da ne isključuju mogućnosti saradnje sa SNS-om i SVM-om, Maglai je odgovorio da s njihove strane takve šanse postoje.

Maglai je pozvao građane da se priključe Pokretu, uz molbu da ih zaobiđu politički preletači i napomenuo da će gledati da u Pokret uđu ljudi koji vrede i imaju moral. Ostaje nejasna ovakva izjava sada već odlazećeg gradonačelnika koji je oko sebe većinom okupio upravo one koji su promenili i po nekoliko stranačkih dresova.

Ostale vesti iz ove kategorije