RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Tehničari za zaštitu životne sredine u projektu „Cirkularna ekonomija u mojoj opštini“

Sanda Mileusnić | 4. novembar 2019. | 14:10 | Društvo

Tehničari za zaštitu životne sredine u projektu „Cirkularna ekonomija u mojoj opštini“

Učenici Hemijsko-tehnološke škole, smera tehničar za zaštitu životne sredine, imali su priliku da na predavanju, koje su im održali članovi Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredina Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, saznaju više o principima cirkularne ekonomije.

„Cirkularna ekonomija u mojoj opštini – CIRCLE“ naziv je projekta koji za cilj ima upoznavanje srednjoškolske populacije sa ovom tematikom, a 15 učenika Hemijsko-tehnološke škole prisustvovalo je radionici o principima cirkularne ekonomije i njihovoj važnosti za upravljanje komunalnim otpadom na nivou lokalnih opština.

Ovo je treći put da Departman gostuje u ovoj subotičkoj školi, tema prve godine bila je reciklaža i ambalaža, dok su druge godine saznali više o otpadu kao energentu.

Tehničari za zaštitu životne sredine kroz stručne predmete uče o cirkularnoj ekonomiji, a ovo je prilika da prošire svoje znanje. Neki od njih tu su već treću godinu zaredom, a kasnije će naučeno preneti svojim vršnjacima.

Pored Subotice, projekat se sprovodi i u drugim gradovima širom Srbije, a na završnoj konferenciji u Novom Sadu, svi srednjoškolci koji su prošli radionice će  prezentovati svoje idejno rešenje problema cirkularne ekonomije  u svojoj opštini.

Ostale vesti iz ove kategorije