RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Deca zadovoljna projektnom nastavom

Sanda Mileusnić | 4. novembar 2019. | 15:27 | Društvo

Deca zadovoljna projektnom nastavom

Projektna nastava, kao obavezan čas u osnovnim školama, uvedena je prošle godine, a u nju su bili uključeni prvi i peti razredi. Nastavnim planom i programom predviđena je za 36 časova tokom školske godine, a naša ekipa proverila je kako se ovaj vid nastave odvija u OŠ „Matko Vuković“.

Iako je projektna nastava u školama obavezna od prošle godine,  u OŠ „Matko Vuković“, već duži niz godina sprovodili su svoju vrstu projektne nastave. U ovu klasičnu, prema planu i programu, trenutno su uključeni prvi i peti razred, kao i drugi i šesti, koji ovaj predmet  imaju već  drugu godinu zaredom jednom nedeljno. Đaci petaci otkrili su nam koji su njihovi utisci o novom vidu učenja.

Plan predviđen za učenike petog razreda naziva „Izađi i deluj“ uveliko je u toku, a sve se radi sa ciljem kako bi se više predmeta istovremeno međusobno spojilo u jednu zajedničku priču blisku deci.

Šestaci će učiti o migracijama, kao o procesu koji se neprekidno odvija u našoj istoriji.

U projektnoj nastavi deca su aktivni učesnici, a iako je planom predviđeno da traje jedan čas sedmično, deca je vole, pa neretko ostaju u školi duže i dolaze vikendom, kako bi završili sve započeto, otkriva nam profesorica.

Ostale vesti iz ove kategorije