RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Sezona kiselog kupusa počela, cena - 120 dinara

Sanda Mileusnić | 5. novembar 2019. | 15:24 | Društvo

Sezona kiselog kupusa počela, cena - 120 dinara

Sa hladnijim vremenom počela je i sezona kiselog kupusa i drugog povrća. Prodavci kažu da se cene godinama nisu menjale, pa je za kilogram kupusa, rezanog ili glavice, potrebno izdvojiti 120 dinara.

Ponuda na pijaci polako se smenjuje, sveže povrće je na izmaku, a zamenjuje ga ono kiselo, kupus i turšija.  U šarenilu tezgi Mlečne pijace, Subotičani su došli da nabave svoju dozu vitamina. Dok neki biraju kiseli kupus, drugi se, pak, odlučuju za paprike.                     

Na tezgi Miroslava Nikolića može se naći širok asortiman kiselog povrća, a ovih dana najviše prodaje kiseli kupus, u glavici i rezani, jer kaže, sarma ne valja bez dobrog kupusa.  Upravo zato mu se  brojni kupci obraćaju i za savet kako da sami ukisele, ali kako nam kroz osmeh otkriva, recepturu čuva njegova žena.

Iako je prodaja počela, prodavci jek sezone kiselog kupusa očekuju u decembru, kada još malo zahladi i u ponudi više ne bude domaćeg svežeg povrća. Kao i svaki proizvođač,  i Manda Kolar čuva svoju recepturu, ali o njenom kvalitetu svedoče mušterije koje se uvek vraćaju po još, hvali se ova prodavačica.

Osim kupusa, u ponudi je i kisela paprika koja košta 250 dinara, cvekla koja staje 200, krastavci za koje je potrebno izdvojiti 250, kao i pečena paprika čija je cena 500 dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije