RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ženska parlamentarna mreža u ekonomskom osnaživanju žena

Marijana Tolimir | 7. novembar 2019. | 14:40 | Društvo

Ženska parlamentarna mreža u ekonomskom osnaživanju žena

„Žene na tržištu rada“ bila tema je okruglog stola Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine koji je održan u Subotici. Glavni cilj skupa je da se razmenom iskustava i ideja pruži institucionalna podrška za unapređenje položaja žena.

Ženska parlamentarna mreža  želi da kroz niz aktivnosti i zajedničku saradnju utiče na sprovođenje Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost i pruži institucionalnu podršku u poboljšanju položaja žena. Na okruglom stolu u Subotici bilo je reči o ekonomskom osnaživanju žena kroz primere dobre prakse.

Iskustvo Ženske parlamentarne mreže, koja obilazi opštine i gradove u Vojvodini, pokazuje da su žene starije od 45 godine ranjiva grupa koja teže dolazi do posla, međutim, ističu da se situacija menja nabolje.

I podaci Nacionalne službe za zapošljavanje pokazuju da je primetan trend povećanja broja žena koje učestvuju u aktivnim merama zapošljavanja – od samozapošljavanja, do pohađanja besplatnih obuka i prekvalifikacija.

Ovo je četvrti okrugli sto koji Ženska parlamentarna mreža sprovodi u sedam lokalnih samouprava širom Pokrajine.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Normiranje“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije