RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Subotički sportisti nižu sjajne rezultate

Sanda Mileusnić | 8. novembar 2019. | 14:26 | Sport

Subotički sportisti nižu sjajne rezultate

Subotički sportisti u proteklom periodu ostvarili su zapažene rezultate, kik-bokser Miloš Keljanović osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore, dok su teniseri „Spartaka“ sa četiri selekcije postali ekipni prvaci Srbije. Za njih je priređen prijem u Gradskoj kući.

Krajem oktobra u Sarajevu je održano seniorsko Svetsko prvenstvo  u kik-boksu, a Subotičanin Miloš Keljanović odatle se vratio sa srebrnom medaljom. Takmičio se u kategoriji do 75 kg, a iako mu je zlato izmaklo, Milošu sada predstoje pripreme za Evropsko prvenstvo u Turskoj sledeće godine.

Iako je trenutno član novosadske „Vojvodine“, Miloš je dete „Spartaka“, istakao je Nemanja Simović  i dodao da Grad ovim prijemom želi da mu da dodatnu motivaciju, kako bi se naredne godine iz Turske vratio sa zlatom.

Takmičari Teniskog kluba „Spartak“ ostvarili su istorijski rezultat, koji nijedan klub do sada nije uspeo da ostvari, i dečaci i devojčice juniori su ekipni prvaci države, a osvojena je i seniorska titula u muškoj i ženskoj konkurenciji. Osim sjajnih ekipnih rezultata, ostvareni su i pojedinačni, Anđela Vidović osvojila je zimsko prvenstvo pojedinačno, a kaže da im sada predstoji puno rada i truda, kako bi sledeće godine bili još bolji.

Kristijan Juhas osvojio je i zimsko i letnje pojedinačno prvenstvo.

Veliki broj pehara, koji svedoči uspehu tenisera, još je značajniji kada se u obzir uzme da je juniorska ekipa osvojila seniorsko prvenstvo, odnosno da se ista ekipa, prosečne starosti 17 godina, takmičila i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji.

Od tenisera se sad očekuje  kontinuitet i da ostvare isti rezultat i sledeće godine, kao i što bolji rezultati u pojedinačnoj konkurenciji.  U koordinaciji sa Teniskim klubom, lokalna samouprava priprema dokumentaciju za rekonstrukciju zatvorenog terena.

Borba za titulu najboljih sportista Subotice 2019. godine, ovim rezultatima postaće još tesnija, dodao je Nemanja Simović, i najavio postavljanje spomenika Jovanu Mikiću Spartaku ispred zgrade Jadrana, koje je planirano za početak sledeće godine, a kojim će se odati počast njegovom liku i delu.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Sportski putokazi“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije