RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počeli radovi na gerontološkom klubu „Centar II“

Sanda Mileusnić | 12. novembar 2019. | 15:48 | Društvo

Počeli radovi na gerontološkom klubu „Centar II“

Radovi na energetskoj sanaciji objekta gerontološkog kluba „Centar II“, vrednosti preko 15 miliona dinara, započeli su danas. Nakon završetka radova, koji će trajati tri meseca, računi za potrošnju energije u ovom klubu biće manji za 13 do 17 odsto, poručuje direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević. Kako teku radovi, uverili su se i Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, koji su posetili ovaj gerontološki klub.

Projekat koji finansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike i  lokalna samouprava, obuhvatiće radove na popravci krova, zameni postojeće stolarije, termoizolacije objekta, kao i postavljanje toplotnih pumpi. Sve to doprineće energetskoj efikasnosti gerontološkog kluba „Centar II“.

Odnos Grada Subotice prema ustanovama socijalne zaštite i ljudima, je primer dobre prakse, što subotički Gerontološki centar i svrstava među prvih pet u Vojvodini, istakao je Predrag Vuletić i dodao da je na teritoriji Pokrajine u toku Konkurs za unapređenje socijalne zaštite, što je i bio razlog njegove radne posete. Ove godine Gerontološki centar bi mogao da dobije još 30 miliona dinara.

Od 15 miliona dinara, koliko će biti uloženo u rekonstrukciju ovog objekta, Grad je učestvovao sa 30 odsto, a gradonačelnik Bogdan Laban je pohvalio saradnju lokalne samouprave sa Pokrajinom i Republikom.

Usluge gerontoloških klubova i službe pomoći i nege u kući, čije je sedište u klubu „Centar II“, svakodnevno koristi oko 10.000 Subotičana.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Treća životna dob“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije