RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Unapređenje kvaliteta važno za pacijente i zaposlene

Marijana Tolimir | 14. novembar 2019. | 13:21 | Zdravstvo

Unapređenje kvaliteta važno za pacijente i zaposlene

Podizanje nivoa kvaliteta zdravstvenih ustanova važno je kako za pacijente, tako i za zaposlene, rečeno je na seminaru u Zavodu za javno zdravlje povodom veka od obeležavanja Svetskog dana kvaliteta.

Stalno unapređenje kvaliteta u zdravstvenim ustanovama važno je kako bi se ispunila očekivanja pacijenata, istakla je dr nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja, povodom Svetskog dana kvaliteta, koji se ove godine obeležava pod sloganom „100 godina kvaliteta“.  

U Zavodu za javno zdravlje ističu da je sama činjenica da postoje i rade 107 godina dokaz njihovog kvaliteta. Uz to, dodaju, poseduju brojne standarde po kojima rade i  obavljaju ispitivanja.

Važan aspekt kvaliteta u zdravstvu  je i odgovor na vanredne situacije, događaja i katastrofe, koje zahtevaju spremnost, koordinaciju išto bolju komunikaciju. Zbog toga svaka zdravstvena ustanova mora da ima plan zaštite i spasavanja.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Normiranje“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije