RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Otvoren preduzetnički hub

Sanda Mileusnić | 14. novembar 2019. | 14:41 | Privreda

Otvoren preduzetnički hub

U Regionalnoj privrednoj komori otvoren je Preduzetnički hub, koji će moći koristiti više od 6000 preduzetnika, koliko ih je u Severno bačkom okrugu. Subotica je četvrti grad u Srbiji u kome je otvoren hub, a od njega će korist imati kako registrovani preduzetnici, tako i oni koji tek pokreću svoj posao.

Sektor  preduzetništva Privredne komore Srbije, pokrenuo je projekat otvaranja hubova po regionima, sa ciljem podizanja konkurentnosti domaćih privrednika i preduzetnika i kako bi se omogućio ravnomerniji regionalni razvoj. Nakon Novog Sada, Kragujevca i Kruševca, red je došao i na Suboticu.

Ovaj hub je novi poslovni model podrške razvoju i jačanju preduzetništva, a u okviru njega će svi moći da dobiju neophodne informacije za bolje poslovanje.

Privredna komora pokrenula je i projekat „PKS partner“, odnosno biznis aplikaciju koja sadrži javno dostupne informacije o svim pravnim licima u zemlji. Dostupna je svim privrednicima koji žele da unaprede poslovanje, da pronađu nove klijente, budu konkurentni, a ujedno i prate promene na tržištu.

Otvaranje preduzetničkih hubova će se nastaviti i u drugim regionima, a oni su od posebnog značaja za razvoj omladinskog preduzetništva, podsticanje ženskog i socijalnog preduzetništva, kao i za buduće investitore, objašnjavaju iz PKS.

Ostale vesti iz ove kategorije