RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Stanovnici Kelebije ipak neće biti bez vode deset dana

Marijana Tolimir | 15. novembar 2019. | 12:52 | Društvo

Stanovnici Kelebije ipak neće biti bez vode deset dana

Iako je prvobitno bilo najavljivano da će zbog sanacije bunara stanovnici Kelebije biti bez vode čak deset, pronađeno je drugo rešenje koje će za posledicu imati jedino smanjenje pritiska na mreži. Radovi su počeli danas, a iz nadležnog preduzeća poručuju da je popravka hitna, budući da sa dolaskom kiša, voda može da se zagadi.

Stanovnici Kelebije trenutno piju ispravnu vodu, međutim, zbog oštećenja matične cevi bunara to bi ubrzo moglo da se promeni. Zbog toga su počeli radovi popravci ovog oštećenja koje je uočeno letos. JKP „Vodovod i kanalizacija“ je situaciju snimilo, angažovalo firmu za popravku, izvojilo sredstva, i očekuje se da će sve biti završeno za pet do sedam dana, a za građane je pronađeno najbolje rešenje.

Na Kelebiji je aktivno ukupno 103 priključka, među kojima su škola, vrtić i Dom zdravlja, a trajna solucija za vodosnabdevanje ovog naselja bi bilo povezivanje na Fabriku vode 1, čime bi građani dobili prerađenu vodu, koju trenutno nemaju.

Trenutna popravka na bunaru staje 4 miliona dinara, dok je procena da bi povezivanje na Fabriku vode stajalo oko 45 miliona.

Ostale vesti iz ove kategorije