RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Na Paliću otvoren Festival horora

Sanda Mileusnić | 15. novembar 2019. | 13:18 | Društvo

Na Paliću otvoren Festival horora

Peto izdanje Dead Lake festivala horora i vina, otvoreno je juče u bioskopu Abazija.  Tokom tri dana trajanja, ljubitelje filmova strave i užasa očekuje prava poslastica, a najveće interesovanje izazvao je kontroverzni film Antrum, koji se opisuje kao smrtonosan.

Ovogodišnji festival donosi pregršt straha i zabave, a i sam bioskop je renoviran, zbog čega je i termin održavanja pomeren na novembar, objašnjava Miroslav Mogorović, direktor bioskopa. Nagrada koju ovaj festival dodeljuje, Bela Šomođi, ove godine pripala je Džulijanu Ričardsu, producentu i jednom od najaktivnijih svetskih prodavaca prava na filmove.

Publika ima priliku da vidi dosta aktuelnih naslova, festival je otvoren slovenačkim filmom „Prokletstvo Valburge“, a reprizno je prikazan i „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“. Da biste pogledali  fllm koji je digao dosta prašine, ozloglašeni „Antrum“, bilo je potrebno potpisati obrazac kojim bioskop oslobađate od odgovornosti i film gledate na svoju ruku.

Tokom pet godina, festival je našao svoju publiku i izaziva interesovanje u širem regionu.

Kako u svetu postoji sve veći broj festivala filmova horora i  fantastike koji privlači veliki broj turista, težnja je da i Dead lake postane međunarodni festival.

Ostale vesti iz ove kategorije