RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Studentsko odmaralište prve goste dočekuje na proleće

Sanda Mileusnić | 18. novembar 2019. | 15:52 | Društvo

Studentsko odmaralište prve goste dočekuje na proleće

U toku je treća faza izgradnje Studentskog odmarališta“Palić“, a prve studente će dočekati već na proleće, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Tada će kapacitet ležajeva biti 420, dok se očekuje da bi završetkom adaptiranja starih zgrada taj broj mogao da bude oko 700. Vrednost ovog projekta, kojim će Subotica dobiti najveće studentsko odmaralište u zemlji, je oko 5,35 milona evra.

Gotovo je dve trećine radova, a u okviru treće faze, u kojoj se studenstko odmaralište trenutno nalazi, nabavke su završene. U toku je opremanje kuhinjskog bloka sa oko 500 mesta i objekata sa sobama koji sada imaju 240 ležajeva, a iako je planirano da do 20.decembra budu spremne za upotrebu, neće se moći koristiti tokom zime.

Osim što se izgradnjom ovog objekta doprinosi  podizanju studentskog standarda, njega će moći koristiti i učenici osnovnih i srednjih škola, a imaće i svoju komercijalnu namenu, čime će postati samoodrživ.

Rok za završetak treće faze je kraj sledeće godine, a u nastavku radova predviđena je izgradnja još tri objekta, parterno uređenje i sređivanje sportskih terena, kao i dva objekta za društvene  aktivnosti, jedan sa učionicama, amfiteatrom i kongresnom salom, dok će drugi služiti kao sportska sala.

U poslednjih nekoliko godina ulaganja Vlade R. Srbije u vaspitno-obrazovne ustanove u Subotici, bila su značajna, a studentsko odmaralište će doprineti povećanju smeštajnog kapaciteta Subotice i Palića, ocenio je gradonačelnik Laban.

Do proleća i dolaska prvih studenata u odmaralište, biće primljeno 50 novih radnika sa teritorije našeg grada.

Ostale vesti iz ove kategorije